bordercollie
Rotumääritelmä
Jalostuksen tavoiteohjelma Mikä on jalostuksen tavoiteohjelma?
Rotujärjestö Suomen bordercolliet & australiankelpiet ry, Finska Border Collies & Australiska Kelpies rf
Rotujärjestön pentuvälitys https://sbcak.fi/pentueet/
PEVISA-ehdot Pienennä Näytä lisää

Koiralla tulee astutushetkellä olla virallinen lonkkakuvauslausunto sekä lausunto olkanivelen osteokondroosista. Rekisteröinnin raja-arvo on lonkkaniveldysplasian aste C. Lonkkaniveldysplasian aste C saanut koira saa yhdistää vain lonkkaniveldysplasiatuloksen A saaneen koiran kanssa. Koiralla tulee astutushetkellä olla voimassaoleva silmätarkastulasunto, lausunto on voimassa 24 kk.

Mikä on PEVISA?
Rotukohtaiset erityisehdot Pienennä Näytä lisää

Merle-merle -yhdistelmät ovat kiellettyjä. Suomen Paimenkoirayhdistyksen (SPKY) rekisteriin merkitty Suomessa syntynyt koira voidaan omistajan anomuksesta merkitä ER-rekisteriin. Koiran pitää olla tunnistusmerkitty Kennelliiton hyväksymällä tavalla. lnternational Sheep Dog Society (ISDS) -rekisteriin merkitty Isossa-Britanniassa syntynyt bordercollie voidaan merkitä Fl-rekisteriin, kun sille on haettu The Royal Kennel Clubin export pedigree (FCI circular 36/2009). Muualla kuin lso-Britanniassa syntynyt tai ilman The Royal Kennel Clubin export pedigreetä Suomeen tuotu ISDS-rekisteröity bordercollie voidaan omistajan anomuksesta merkitä ER-rekisteriin ilman sukutaulutietoja. FCI-rekisteröity ISDS-taustainen koira merkitään normaalisti vastaavaan rekisteriin, kuin mihin se on tuontimaassa merkitty. ISDS-rekisteriin rekisteröidyn ulkomaalaisen uroksen jälkeläiset rekisteröidään ER-rekisteriin, jos uros ei ole lisäksi rekisteröity FCl:n alaiseen rekisteriin (ei liitännäisrekisteri) tai Iso-Britannian The Royal Kennel Clubiin.


Pentueilmoituksia pääsee katsomaan klikkaamalla otsikon 'Kennel' alla sinisellä olevia Kennelnimi- tai ei kennelnimiä -linkkejä. Kennelnimellä tarkoitetaan pentujen nimen eteen liitettävää nimeä, josta tunnistaa, että pentu on peräisin tietyltä kasvattajalta.

Kennel Kasvattajat Kotipaikka Uroksia Narttuja Syntynyt Luovutus Hinta Jalostussuositus
KOIKKERIINAN HUTTUNEN MARIA 2 3 10.03.2024 28.04.2024 1600 €
NOBLEFAMILY'S LAHIN NINA KARJAA - 2 25.02.2024 14.04.2024 1500 €
PIKIKUONON HILJANEN-HEIKKINEN SARI MAARIT 1 5 03.03.2024 21.04.2024 1700 €
Yhteensä 3 pentuetta, 13 pentua