belgianpaimenkoira, malinois
Rotumääritelmä
Jalostuksen tavoiteohjelma Mikä on jalostuksen tavoiteohjelma?
Rotujärjestö Suomen Belgianpaimenkoirayhdistys ry
Rotujärjestön pentuvälitys http://finbelge.fi/pentuvalitys/pentulista/
PEVISA-ehdot Pienennä Näytä lisää

30.6.2022 saakka: Pentujen vanhemmilla tulee olla ennen astutusta annettu lonkkakuvauslausunto ja kyynärkuvauslausunto sekä astutushetkellä voimassa oleva silmätarkastuslausunto. Silmätarkastuslausunto on voimassa 24 kk. Rekisteröinnin raja-arvona on lonkkaniveldysplasian aste B. Koiran jälkeläisiä ei rekisteröidä, jos sillä on todettu perinnöllinen katarakta, PRA, geograafinen RD, totaali RD, perinnöllinen keratiitti tai plasmooma. Jos koiralla on todettu multifokaalinen RD, on se paritettava RD:n suhteen terveen koiran kanssa. Jos koiralla on todettu muu katarakta, se on paritettava kataraktan suhteen terveen koiran kanssa. 1.7.2022 alkaen: Koirilla tulee astutushetkellä olla voimassa oleva virallinen lonkkanivelen- ja kyynärnivelen lausunto. Lonkkanivelen raja-arvo B. Astutushetkellä tulee koirilla olla virallinen silmätutkimuslausunto. Lausunto ei astutushetkellä saa olla 12kk vanhempi. Perinnöllinen kaihi, PRA, gRD, tRD, plasmooma ja keratiitti sulkevat koiran pois jalostuksesta. Multifokaalinen RD tai muu katarakta on paritettava ko. sairauden suhteen terveen koiran kanssa.

Mikä on PEVISA?
Rotukohtaiset erityisehdot Pienennä Näytä lisää

Seuraavat muunnosten väliset risteytykset sallitaan ilman poikkeuslupaa: groenendael x tervueren, tervueren x malinois ja laekenois x malinois. Muunnosten risteyttämisestä syntyneet pennut rekisteröidään kukin oman karvanlaatunsa mukaiseen muunnokseen. Seuraavat muunnosten väliset risteytykset eivät ole sallittuja: groenendael x laekenois ja tervueren x laekenois. Karvanlaadun osalta rotumuunnoksen siirto voidaan tehdä Kennelliiton toimistossa omistajan ilmoituksen mukaan, kun koira on täyttänyt 9 kk.


Pentueilmoituksia pääsee katsomaan klikkaamalla otsikon 'Kennel' alla sinisellä olevia Kennelnimi- tai ei kennelnimiä -linkkejä. Kennelnimellä tarkoitetaan pentujen nimen eteen liitettävää nimeä, josta tunnistaa, että pentu on peräisin tietyltä kasvattajalta.

Kennel Kasvattajat Kotipaikka Uroksia Narttuja Syntynyt Luovutus Hinta Jalostussuositus
AURIKKOJÄRVEN JÄRVELÄINEN MARJA 1 - 10.02.2023 31.03.2023 1300 €
Yhteensä 1 pentue, 1 pentu