suomenlapinkoira
Rotumääritelmä
Jalostuksen tavoiteohjelma Mikä on jalostuksen tavoiteohjelma?
Rotujärjestö Lappalaiskoirat ry, Lapplands hundar rf
Rotujärjestön pentuvälitys http://www.lappalaiskoirat.fi/?id=pentuvalitys/pentuvalitys
PEVISA-ehdot Pienennä Näytä lisää

Pentueen vanhemmista tulee olla ennen astutusta annettu lonkkakuvauslausunto ja astutushetkellä voimassa oleva silmätarkastuslausunto. Lonkkakuvaustuloksen D saanut koira on paritettava tuloksen A saaneen koiran kanssa. Silmätarkastuslausunto ei astutushetkellä saa olla 24 kk vanhempi. Urokselle rekisteröidään korkeintaan 70 jälkeläistä, joista korkeintaan 20 alle 5 vuoden iässä tapahtuneesta astutuksesta. Pentue, jossa raja ylittyy, rekisteröidään kokonaisuudessaan. Koiran tulee astutushetkellä olla vähintään 22 kk ikäinen.

Mikä on PEVISA?
Rotukohtaiset erityisehdot Pienennä Näytä lisää

Luonnonrotuisia suomenlapinkoiria voidaan rotujärjestön esityksestä hyväksyä ER-rekisteriin koirarekisteriohjeen kohdan 11.1.2 mukaisen rotuunottomenettelyn kautta. Koira voidaan rotujärjestön esityksestä ottaa rotuun, vaikka sillä ei rotuun otettaessa ole PEVISA-ohjelman mukaisia tutkimustuloksia. Koirien siirtyminen FI-rekisteriin on selvitetty koirarekisteriohjeen kohdassa 11.1.3.


Pentueilmoituksia pääsee katsomaan klikkaamalla otsikon 'Kennel' alla sinisellä olevia Kennelnimi- tai ei kennelnimiä -linkkejä. Kennelnimellä tarkoitetaan pentujen nimen eteen liitettävää nimeä, josta tunnistaa, että pentu on peräisin tietyltä kasvattajalta.

Kennel Kasvattajat Kotipaikka Uroksia Narttuja Syntynyt Luovutus Hinta Jalostussuositus
ARCTIC HERO'S TORNIAINEN KATI SASTAMALA - 3 14.04.2023 02.06.2023 1600 € Ei²
MAREUS FRONDELIUS PETRA 1 1 23.05.2023 15.07.2023 1700 €
Yhteensä 2 pentuetta, 5 pentua

²Rotujärjestö tai -yhdistys on ottanut kantaa yhdistelmään ja todennut, ettei se täytä yhdistyksen jalostussuosituksia.