kääpiösnautseri, valkoinen
Rotumääritelmä
Jalostuksen tavoiteohjelma Mikä on jalostuksen tavoiteohjelma?
Rotujärjestö Suomen Kääpiösnautserikerho ry, Finska Dvärggschnauzerklubben rf
Rotujärjestön pentuvälitys https://www.sksk.fi/pentuvalitys/pentuvalitys/
PEVISA-ehdot Pienennä Näytä lisää

31.12.2023 saakka: Pentueen vanhemmista tulee olla astutushetkellä voimassa oleva silmätarkastuslausunto. Silmätarkastuslausunto ei astutushetkellä saa olla 12 kk vanhempi. Perinnöllistä kataraktaa, PRA:ta, gRD:ta, tRD:ta tai PHTVL/PHPV-sairauden asteita 2-6 sairastavan koiran jälkeläisiä ei rekisteröidä. Jos koiralla on todettu mRD, on se paritettava RD:n suhteen terveen koiran kanssa ja jos sillä on todettu PHTVL/PHPV-sairauden aste 1, on se paritettava PHTVL/PHPV:n suhteen terveen koiran kanssa. Muu vähämerkityksellinen kaihi ei kuitenkaan sulje koiraa jalostuksesta. Nartun ikä tulee astutushetkellä olla vähintään 18 kk ja uroksen vähintään 12 kk. Uroksen Suomessa rekisteröitävä jälkeläismäärä voi olla korkeintaan 40 pentua, joista alle 4-vuotiaana 24 pentua. Viimeinen, rajan ylittävä pentue rekisteröidään kuitenkin kokonaan. 1.1.2024 alkaen: Pentueen vanhemmilla tulee astutushetkellä olla voimassa oleva silmätarkastuslausunto. Silmätarkastuslausunto ei saa astutushetkellä olla 12 kk vanhempi. Koiran jälkeläisiä ei rekisteröidä, jos sillä on todettu KAT, PRA, gRD, tRD, PHTVL/PHPV, PPM iris-linssi ja PPM iris-kornea. Jos koiralla on todettu mRD, on se paritettava RD:n suhteen terveen koiran kanssa ja jos sillä on todettu PHTVL/PHPVsairauden aste 1, on se paritettava PHTVL/PHPV:n suhteen terveen koiran kanssa ja jos sillä on todettu PPM iris-iris on se paritettava PPM:n suhteen terveen koiran kanssa. Nartun ikä tulee olla astutushetkellä vähintään 18 kk ja uroksen vähintään 12 kk. Uroksen Suomessa rekisteröitävä jälkeläismäärä voi olla korkeintaan 40 pentua, joista alle 4-vuotiaana 24 pentua. Viimeinen rajan ylittänyt pentue rekisteröidään kuitenkin kokonaisuudessaan.

Mikä on PEVISA?
Rotukohtaiset erityisehdot Pienennä Näytä lisää

Seuraavat väriyhdistelmät sallitaan vapaasti: valkoinen x musta valkoinen x musta-hopea valkoinen x pippuri-suola Risteytykset muiden värimuunnosten kesken sallitaan poikkeusluvalla; ks. koirarekisteriohjeen kohta 6.2.


Pentueilmoituksia pääsee katsomaan klikkaamalla otsikon 'Kennel' alla sinisellä olevia Kennelnimi- tai ei kennelnimiä -linkkejä. Kennelnimellä tarkoitetaan pentujen nimen eteen liitettävää nimeä, josta tunnistaa, että pentu on peräisin tietyltä kasvattajalta.

Kennel Kasvattajat Kotipaikka Uroksia Narttuja Syntynyt Luovutus Hinta Jalostussuositus
LUVIMARIN YLINEN PETRA-SOFIA, PALMU KIRSI 2 1 01.09.2023 20.10.2023 1800 €
Yhteensä 1 pentue, 3 pentua